اخبار فولاد و مقالات تخصصی شیت مارکت

استاندارد های ورق های فولادی چیست؟
شقایق فرحزادی 1045

استاندارد های ورق های فولادی چیست؟

مطلب قبلی مطلب قبلی آشنایی با ورق‌های فولادی و معرفی آنها
مطلب بعدی کاربرد ورق رنگی و نحوه ی تولید آن کاربرد ورق رنگی و نحوه ی تولید آن

استاندارد های ورق های فولادی موردی برای تقسیم بندی صحیح می باشند.

استاندارد های ورق های فولادی چیست؟

ورق های فولادی ابزاری کاربردی هستند که به دست خود انسان برای پیش بردن فعالیت های دیگر او ساخته می شوند. این ورق های فولادی ملاکی برای تقسیم بندی دارند که به آن استانداردهای ورق های فولادی گفته می شود.

ما در این مقاله سعی داریم درباره استانداردهای انواع ورق فولادی و همچنین کاربرد آنان برای شما توضیح دهیم. در ادامه با ما باشید.

معرفی ورق های فولادی

انسان از گذشته از ورق های فولادی در صنعت استفاده می کرده است. این ورق ها از جنس های فلزی گوناگونی تولید می شوند و بنا به نوع استفاده، از موارد متفاوت آن ها استفاده می شود. همچنین نوع کاربرد این ورق ها در فعالیت تولیدی است که میزان اهمیت ورق را مشخص می کند.

ورق های فولادی در ابعاد متفاوتی نیز تولید می شوند و هر کدام از آن ها در ساخت محصولی مخصوص کاربرد دارند. ورق های فولادی را برای ساختن تولیدات گوناگونی به کار می گیرند. این محصولات شامل انواع ماشین آلات، لوازم خانگی، نمای ساختمان ها و یا هواپیما می شود.

تاریخچه ورق های فولادی

پس از آن که انسان فلز را کشف کرد، به مرور متوجه شد که می تواند به آن شکل بدهد. در ابتدا این شکل دادن فقط با چکش و یا ضربه زدن انجام می شد اما به تدریج انسان راه های مختلف شکل دادن به فلز را یاد گرفت. بعد از این شکل دادن، از فلز برای رفع نیازمندی هایش مثل ساخت پره های آسیاب آبی استفاده کرد. بعد از آن نیز فهمید که می تواند آن را در ساخت سقف هایی مستحکم برای سازه هایش به کار بگیرد.

با جنگ های جهانی استفاده از فلز اندکی کاهش یافت اما دوباره این عنصر در فعالیت های انسان رونق گرفت و کاربرد آن به طور متداوم بیشتر و بیشتر شد. به طوری که اگر اکنون ورق های فولادی تولید نشوند، می توان گفت که صنعت نیمی از کارایی خود را از دست می دهد.

ورق های فولادی در ایران

بد نیست که در این مقاله به تولید ورق های فولادی در ایران نیز توجهی کوتاه داشته باشیم. جالب است بدانید که ایران از بزرگترین تولید کنندگان ورق ها و محصولات فولادی در خاورمیانه می باشد. در چند استان کشورمان کارخانه هایی وجود دارند که ورق هایی با کیفیت در آنان تولید می شود.

ورق فولادی چگونه ساخته می شود؟

ساخت ورق های فولادی بدین صورت است که ابتدا شمش فولادی را به کارخانه می آورند و آن را تا سطح مشخصی حرارت می دهند. سپس آن را درون غلتک هایی قرار می دهند تا به اندازه مشخص و ضخامتی دلخواه برسد. این ضخامت و ابعاد بنا به نوع نیاز و استاندارد معین شده مشخص می شود.

اگر بخواهیم به شکلی کامل تر و بهتر توضیح دهیم، برای ساخت ورق های فولادی دو روش وجود دارد. یکی نورد گرم و دیگری نورد سرد است که هر کدام ویژگی های خاصی دارند. این ویژگی های خاص به شکل تفاوت هایی از نظر نوع رفتار فولاد و یا ظاهر فیزیکی خودشان را نشان می دهند.

استاندارد های ورق های فولادی

توضیحی درباره استانداردهای ورق های فولادی

برای اینکه بدانیم با توجه به نوع استفاده ما از ورق های فولادی، چه نوع ورقی و چه اندازه ای از آن برای ما مناسب است، جدول استانداردهای ورق های فولادی طراحی شده است. این جدول کمکی بی همتا به انسان برای انجام فعالیت های صنعتی اش می باشد.

جدول استانداردی که در ایران از آن استفاده می شود، برگرفته از دین آلمان است. کشورهای آمریکا و روسیه نیز استانداردهایی دارند که در ایران چندان مورد استفاده قرار نمی گیرد.

اکنون درباره استانداردهای ورق های فولادی که با دو روش نورد گرم و نورد سرد تولید می شوند، توضیح می دهیم.

انواع ورق فولادی نورد گرم

  • ورق گالوانیزه

ورق گالوانیزه که سه نوع متفاوت گالوانیزه گل درشت، گالوانیزه گل ریز و گالوانیزه بدون گل دارد، توسط یک دانشمند ایتالیایی ابداع شده است. میزان کیفیت بالای این ورق به هر چه کمتر بودن اندازه گل آن بستگی دارد. در جدولی که مخصوص نمایش استاندارد ورق گالوانیزه است، ترکیبات هر نوع از این ورق و همچنین درصد ترکیبات شیمیایی آن به چشم می خورد. در جدولی که توسط کشورهای اروپایی ارائه شده و کامل تر از جدول آمریکایی می باشد، درجه کشش هر ورق و لایه های محافظتی نیز به چشم می خورد.

  • ورق آجدار

این نوع ورق را حتما قبلا در کفه آسانسور و یا پله های برقی دیده اید. روی شکل ظاهری آن طرح هایی برجسته که می توانند لوزی شکل و یا بیضوی باشند وجود دارند. ورق آجدار را از جنس های آلومینیوم، استیل و فولاد می سازند. جدول استانداردهای ورق های فولادی برای ورق آجدار، ویژگی های وزن، ضخامت، طول و عرض را دارد. این ورق در ساختمان سازی نیز کاربرد بسیاری دارد.

  • ورق اسیدشویی

از دیگر ورق هایی با روش نورد گرم تولید می شود، ورق اسیدشویی است. این ورق بنا به نامش در برابر خوردگی مقاوم است و به همین دلیل در ساخت اتومبیل کاربرد دارد. جدول استانداردهای ورق های فولادی با توجه به نوع کاربرد، ورق اسیدشویی را تقسیم بندی کرده است.

  • ورق سیاه

ورق سیاه در دمای بسیار بالا تولید می شود و نام آن برگرفته از رنگ آن نیست. رنگ این ورق نیز مانند سایر ورق ها می باشد و نام سیاه صرفا برگرفته از فرایند ساخت آن است. در جدول استانداردهای ورق های فولادی، این ورق که نوع های متفاوتST52  و ST37 دارد از نظر طول، عرض، وزن و ... تقسیم بندی شده است.

استاندارد های ورق های فولادی

ورق فولادی نورد سرد

  • ورق روغنی

ورق روغنی ظاهری براق و صیقلی دارند و با توجه به شکل مخصوصشان، در ساخت کالاهایی خاص نیز به کار می روند. استاندارد این ورق ها در سه نوع ST12, ST13  و ST14 می باشد.

خرید انواع ورق فولادی از شیت مارکت 

انواع متفاوتی از ورق های فولادی وجود دارد که هر کدام استانداردهای مخصوص به خودشان را دارند. در این مقاله سعی شد که معروف ترین ورق ها با استانداردهای ورق های فولادی، به ساده ترین شکل توضیح داده شود. امیدواریم این مقاله اطلاعات کافی در این زمینه را به شما داده باشد. جهت سفارش ورق های فولادی با کیفیت بالا و قیمت مقرون به صرفه کافیست با شیت مارکت در ارتباط باشید. همچنین جهت مشاهده ی انواع ورق هایی که توسط شرکت ما عرضه می شود به بخش محصولات مراجعه کنید.

Rate article

2.5
رتبه بندی این مطلب:
2.5

اشتراک

Print

نظر

Collapse Expand نظرات (0)
You don't have permission to post comments.

انتخابگر پوسته